OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Gratulerer til Enhedslisten!

Fram til valget i går var Enhedslisten representert i 10 byråd. Nå sitter de i 79 kommuner med intet mindre en 119 representanter. Med 15 regionsrådsmedlemmer er de til stede i alle Danmarks regioner. Det er uten sammenligning det beste kommunale og regionale valg Enhedslisten noensinne har hatt. Rødt gratulerer med valgsuksessen.

– Dette er til stor inspirasjon for oss i Rødt. Enhetslisten har greid å bygge seg opp til å bli et sterkt landsdekkende parti. De har nå en solid organisasjon å møte framtida med, sier Rødts nestleder Marielle Leraand.

Enhedslisten i Danmark har hatt en utfordring ved å være et storbyfenomen. Lokalvalget viser de at de har brukt tid og krefter på å bygge en landsdekkende organisasjon.

– Det vil være viktig for oss i Rødt også framover. Vi har fått over mange nye medlemmer etter valget, og det dannes nå nye lokallag mange steder i landet. Det er alle våre medlemmer som er vår styrke og vår framtid. Vi kan bygge et sterkt og slagkraftig parti også her i Norge, sjølsagt ut fra helt andre forutsetninger enn det Enhedslisten har i Danmark. Men målet er likevel å bli den viktigste menings- og handlingsskaperen på den norske venstresida, og som kan dra landet vårt i sosialistisk retning, avslutter Leraand.

For ytterligere kommentarer, kontakt Marielle Leraand: 907 48 315.

Klikk her for pressefoto til fri bruk.