OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Skjerp sanksjonene mot Gaddafi

Gaddafi bruker nå den massive våpentilførselen han har fått fra Vesten de siste åra til å komme på offensiven overfor det rettferdige opprøret mot han.
– Det libyske folket og Det nasjonale overgangsrådet må få all den støtten vi kan gi dem i denne kritiske fasen, sier Arnljot Ask, internasjonalt ansvarlig i Rødt.

– Opprøret er retta mot den anstrengte økonomiske situasjonen som også flertallet i Libya er ramma av, i kontrast til den overflod det korrupte regimet til diktatoren har nytt godt av. Opprøret ville ta kontroll over landets rike naturressurser til fordel for folkets beste. Det er derfor avgjørende at støtten som gis dem ikke fører til en ny etablering av et utbytterregime. Forberedelsene for at vestlige stormakter skal få styringen over landet, må motarbeides, sier Arnljot Ask.

I dag diskuterer Natos forsvarsministere hvilke muligheter de har for militær inngripen i Libya.

– Forslagene om flyforbudssone ville innebære en regelrett militær intervensjon, som også kan risikere å gi Gaddafi større støtte og forlenge krigen. I stedet må opprørerne få politisk, materiell og økonomisk støtte slik at de sjøl kan styrke også sin militære slagkraft. Samtidig som sanksjonene mot Gaddafi må gjøres mer effektive. Det nasjonale overgangsrådet må overta Libyas sete i internasjonale foraer, fortsetter Ask.

– Norge må reise forslag innenfor Schengen om samarbeide for en forsterka innsats for å ta i mot flyktninger til Europa, og sjøl gå ut med tilbud om å ta i mot et betydelig antall flyktninger, avslutter Arnljot Ask.

For ytterligere kommentarer, kontakt Arnljot Ask, internasjonalt ansvarlig i Rødt: 993 92 188

Pressebilder til fri bruk: http://picasaweb.google.com/101629573710058999276/ArnljotAsk