OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Et samlet Storting har ansvaret

– Det er er alvorlig at statsminister Jens Stoltenberg står urokkelig fast på at Norge fortsatt skal delta i krigen i Afghanistan, uansett hva som skjer med norske soldater som sendes dit og det at sivile afghanere drepes i stadig større antall som følge av denne krigen, sier leder i Rødt Turid Thomassen.

– Når nå fire nye norske soldater er drept, gjentar Stoltenberg den forslitte reglen om at Norge er i Afghanistan fordi FN har bedt om det, og at vi vi "gikk inn sammen med våre allierte og vil gå ut sammen med dem". At statsministeren gang på gang repeterer en framstilling av bakgrunnen til denne krigen, gjør den ikke sannere, fortsetter Thomassen.

– Norge er i Afghanistan fordi USA ba oss om det og fikk FN til å godkjenne en allerede gjennomført okkupasjon av landet i 2001.

– Det er tragisk at regjeringen ikke vil diskutere de grunnleggende grunnene for krigsdeltakelsen, men fortsetter med å ofre norske soldaters liv og gjøre seg sjøl medansvarlig for drap på tusentalls sivile afghanere, sier Rødt-lederen.

– Enda mer tragisk er det at et samlet Storting er med på denne ferden. Ikke en eneste gang disse nå mer enn åtte årene siden Norge gikk inn i krigen er det reist noen seriøs debatt der med bakgrunn i forslag om å avslutte det norske militære støtteoppdraget til den USA-leda okkupasjonen, avslutter Turid Thomassen.

For kommentarer, kontakt Turid Thomassen på tlf 90 51 03 62

Pressebilder til fri bruk finnes her: http://picasaweb.google.com/101629573710058999276/TuridThomassen#