OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Turid Thomassen blir ny leder i Rødt

Førstkommende helg, 28. – 30. mai, avholder Rødt landsmøte på Håndverkeren konferansesenter i Oslo. Litt før kl 15.00 søndag skal møtet bestemme hvem som skal lede partiet de neste årene. Turid Thomassen er enstemmig innstilt som ny partileder av den forberedende valgkomiteen.

Turid Thomassen er 45 år, kommer fra Lillehammer og vil bli den første kvinnelige partilederen i Rødt. Hun er i dag kommunestyrerepresentant og førstekonsulent på Høgskolen i Lillehammer. Hun har også en solid bakgrunn som mangeårig tillitsvalgt i NTL. Turid er også kjent for sitt brennende engasjement for Palestina, og skal torsdag delta på Palestinakomiteens demonstrasjoner utenfor Telenor Arena mot Israels deltakelse i Grand Prix.

– Rødt er en viktig politisk stemme i Norge og jeg gleder meg til å ta fatt i lederjobben, sier Turid Thomassen.

– Å hindre nedleggelser av lokalsjukehus, hente de norske soldatene hjem fra Afghanistan og få på plass et likelønnsløft i offentlig sektor, er noen av sakene Rødt vil prioritere framover, sier den påtroppende partilederen.

– Rødt skal bli mer enn bare et protestparti. Nå starter prosessen med å etablere Rødt som et tydelig politisk alternativ på riksplan. Ved kommunevalget i 2011 skal vi vise at det er mulig å få til gode politiske løsninger som verken går på bekostning av mennesker eller miljø, sier Thomassen.

Pressebilder av Turid til fri bruk finnes her: http://picasaweb.google.com/101629573710058999276/TuridThomassen#.

Journalister som ønsker å intervjue eller få kommentarer fra Turid, før under eller etter landsmøtet, bes ta kontakt med pressesekretær Mari Eifring på 92 28 06 82 for avtale.