OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Rødt støtter LLHs anmeldelse av Mohyldeen Mohammad

– Jeg kan opplyse Mohyldeen Mohammad om at Rødts leder og nestleder er blant dem som han støtter drap på. Vi er begge to sterkt engasjert av å bekjempe muslimhets, som er en av de viktigste former for rasisme i vår tid. Mohammads uttalelser vil selvsagt bli misbrukt til å fyre opp under muslimhetsen og gi den enda bedre grobunn. Hans utsagn er på alle måter skadelig og ille, sier Rødt-leder Torstein Dahle.

Rødt støtter LLHs anmeldelse av Mohyldeen Mohammad for overtredelse av straffelovens §135 a. Hans uttalelse til Klassekampen om at homofile fortjener å bli steinet til døde, og at dette er et standpunkt som enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, er totalt uakseptabel. Den kommer helt klart inn under lovens forbud mot offentlige, hatefulle ytringer som er egnet til å fremme hat og forfølgelse mot mennesker på grunn av deres homofile legning, leveform eller orientering.

– Det er viktig å bekjempe slike hatefulle ytringer og oppfatninger, sier Rødt-leder Torstein Dahle.

– Han bruker Koranen akkurat slik ekstreme kristne fundamentalister har brukt 3. Moseboks bud om at homofile handlinger skal straffes med døden. Vi har gjennom årtier kjempet fram en forståelse for at slike skriftsteder må leses i sin historiske sammenheng, og at de er skrevet i en tid da homofil livsførsel slik vi kjenner den i dag, var en historisk umulighet og helt ukjent.

– Jeg reagerer også sterkt på hans utsagn om at dette er et standpunkt som enhver muslim er påtvunget på grunn av sin religion. Det er ikke sant, det finnes mange millioner muslimer som slett ikke ser det slik. Det er helt nødvendig å reagere skarpt på slike uttalelser, som ikke hører hjemme i vår tid, sier Dahle.

– Jeg kan jo også opplyse ham om at Rødts leder og nestleder er blant dem som han støtter drap på. Vi er begge to sterkt engasjert av å bekjempe muslimhets, som er en av de viktigste former for rasisme i vår tid. Mohyldeen Mohammads uttalelser vil selvsagt bli misbrukt til å fyre opp under muslimhetsen og gi den enda bedre grobunn. Hans utsagn er på alle måter skadelig og ille, sier Rødt-leder Dahle.

For ytterligere kommentar, kontakt Torstein Dahle: 91 58 43 83.

Pressebilder til fri bruk: http://www.flickr.com/photos/roedt/tags/torsteindahle/