OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Sett Mohammad Othman fri!

Den palestinske aktivisten Mohammad Othman ble arrestert på grensa inn igjen til Palestina etter et besøk i Norge. Othman er 33 år gammel og har brukt store deler av sitt voksne liv på å kjempe mot den israelske okkupasjonen av Palestina, og spesielt mot apartheidmuren som bygges på palestinsk jord.

Det blir punktmarkering mot arrestasjonen av Mohammad Othman utenfor den israelske ambasaden i Oslo kl 17:00 torsdag.

Mohammad Othmans landsby, Jayyous på den okkuperte Vestbredden, har mistet størstedelen av sin jord på grunn av muren og bosetterkoloniene rundt. Mohammad har arbeidet i snart 10 år med å fortelle verden om de israelske krigsforbrytelsene mot palestinerne.

På grunn av dette har han et stort nettverk i den internasjonale solidaritetsbevegelsen, og han har vært flere ganger i Norge for å samarbeide med den norske palestinabevegelsen. Mohammad har vært en av de fremste talspersonene for boikott av israelske varer som pressmiddel mot okkupasjonsmakten.

Leder Mari Eifring i Rød Ungdom møtte Mohammad i mars 2009 da hun besøkte Palestina. Hun mener arrestasjonen viser hvor respektløst den israelske staten oppfører seg overfor menneskerettigheter og deres forakt for folkeretten .

- Nå må alle som ser brutaliteten og urettferdigheten i Israels oppførsel vise det, sier Eifring.

Frontlinjer: – Mohammad Othman må løslates!, Othman holdes i Huwarra Detention Center
SU: Løslat Mohammad Othman!
Rød Ungdom: Sett Mohammad Othman fri!