OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

- Bortforklaringer fra Listhaug

Søndag 6. september kommenterte eldrebyråd Sylvi Listhaug (Frp) for første gang sykehjemsskandalen som har kostet Oslos skattebetalere 23 millioner kroner. Til TV2 gjentar og gjentar Listhaug én setning. Alle problemene skal skyldes et korrupsjonsforsøk mot kommunen i 2008.

Sykehjemsskandalen: punkt for punkt

Listhaug har tidligere ikke kommentert saken overfor mediene i det hele tatt. Hun unnlot også å svare på spørsmål fra Rødt i bystyrets spørretime. Erling Folkvord, Rødts førstekandidat i Oslo, mener Listhaugs forklaring har store hull og mangler.

Se innslaget fra TV2-nyhetene her

Besøk også Erling Folkords blogg: erlingfolkvord.no


Sylvi Listhaug sier at grunnen til at Oslo kommune nå sitter igjen med en tomt uten byggetillatelse, er et korrupsjonsforsøk fra direktøren i Covalencia SL, Vicente Viñoles, i november 2008.

- Det Listhaug kommer med nå er det reneste sludder. Korrupsjonsforslaget Oslo kommune ble utsatt for 27. november 2008 er svært alvorlig. Men det forklarer slett ikke hvorfor eller hvordan 19 øremerkede tilskuddsmillioner fra Husbanken ble brukt til alt mulig annet enn å bygge sykehjem. De var jo brukt opp før korrupsjonsforsøket, sier Folkvord.

- At Oslo kommune utbetalte 5,7 millioner kroner til et byggelederfirma, uten å ha byggetillatelse og før entrepenør var engasjert, er byråd Sylvi Listhaugs ansvar. Korrupsjonsforsøket halvannet år seinere kan ikke forklare dette. Hvorfor kan ikke Listhaug svare på hvorfor FrP-styrte Oslo har utbetalt mange millioner til et byggelederfirma som ikke har bygget noe som helst, og som brukte et firmanavn som ikke en gang finnes i spansk foretaksregister, spør Folkvord.

Han viser til at både disse utbetalingene, samt det urimelig høye meglerhonoraret som ble utbetalt to ganger, foregikk lenge før korrupsjonsforsøket Listhaug gjemmer seg bak.

- Heller ikke FrP-politikeres mange turer til Spania, eller oppvartinga av spanske høyrepolitikere for titusenvis av kroner i mars 2006 kan forklares med korrupsjonsforsøket i 2008. Alt det gale skjedde jo flere år før forespørselen om svarte penger kom på bordet, poengterer Folkvord.

- Det er bra at Oslo kommune har anmeldt forsøket på korrupsjon. Men nå må Sylvi Listhaug som ansvarlig byråd vise vilje til å rydde opp i de andre forholdene også. Oslos innbyggere har krav på å få vite hvordan mer enn 23 millioner kroner har blitt sølt bort og hva pengene har blitt brukt til. Listhaug bør ikke slippe unna med forsøket på å skjule sannheten om kommunens katastrofale pengebruk til etter valget 14. september.

TV2: Folkvord mener Oslo-politikere ville smøre spanske kolleger


For ytterligere kommentar, kontakt Erling Folkvord på 41 51 03 03.

Bilder fra sykehjemstomten i Altea, til fri bruk, finnes på http://www.flickr.com/photos/roedt/sets/72157622147079659/.

Pressebilder av Erling Folkvord finnes på http://www.flickr.com/photos/roedt/tags/erlingfolkvord/.