OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

- En kan ikke forby framtida

Partiet Rødt følger rettsaken mot det svenske fildelingsnettstedet Pirate Bay med stor interesse og stiller seg uforbeholdent bak fildelerne. Det handler om å velge side for framtida, mener Elin Volder Rutle, Rødts andrekandidat ved stortingsvalget i Oslo.

- Det er nesten trist å bevitne hvordan en desperat bransje klamrer seg til millionene sine og prøver å legge skylda på et knippe svensker som har lagt til rette for at folk kan dele filer, sier Volder Rutle.

Rødt har lansert kampanjen filesharer.org, der partiet oppfordrer alle som deler filer, og vil bidra til at fildeling blir tillatt, til å laste opp bilde av seg selv og vise sin støtte til Pirate Bay.

- Fildeling er i ferd med å bli en av våre viktigste former for informasjonsutveksling. Hvis gutta bak Pirate Bay er kriminelle, er jeg det også, og de fleste andre nordmenn, slår Rødt-politikeren fast.

- Det er det vi vil vise gjennom denne kampanjen. Her har bransjen valgt seg en syndebukk, mens alle ser at lovverket er fullstendig i utakt med virkeligheten. I følge loven er fildeling kriminelt, men det er både umulig og meningsløst å prøve å stoppe utviklingen.

- Skal du straffeforfølge alle som driver med fildeling må du begynne på A i telefonkatalogen, sier Volder Rutle ironisk.

Rødts andrekandidat mener fildeling også har en viktig prinsipiell side, som ikke er knyttet til underholdningsbransjen.

- Vi lever i en tid der det å dele informasjon er lettere enn noensinne. Gjennom fildeling kan forskere over hele verden jobbe sammen på store forskningsprosjekter. Vi vil at åndsverk, informasjon og kunnskap skal komme fellesskapet til gode ved at vi deler det og videreutvikler det i fellesskap. Alternativet er at noen få tjener seg rike på å kontrollere informasjon som kunne tilkommet det store flertallet, sier Volder Rutle.

- Løp, bransjefolk! Framtida er etter dere! avslutter Volder Rutle med et smil.

Les mer på kampanjesiden http://filesharer.org For ytterligere kommentar eller intervju, kontakt Elin Volder Rutle 992 49 188 eller Mimir Kristjansson på 932 69 961.