Marie Sneve Martinussen

Hei, jeg heter Marie. Jeg er mor, samfunnsøkonom og leder i Rødt.

Foto: Ihne Pedersen

Jeg:

  • er født i 1985 og oppvokst i Kirkenes
  • har bodd på østlandet siden jeg var 19 år, og nå bor jeg i Moss
  • har mastergrad i samfunnsøkonomi
  • er stortingsrepresentant i finanskomiteen
  • … mangler ennå førerkort, men jobber med saken!

Siden Rødt kom over sperregrensen i 2021 har jeg vært stortingsrepresentant og medlem av finanskomiteen. Jeg har vært med på fornyelsen av Rødt som en del av ledelsen siden 2012. Min hjertesak er å bekjempe Forskjells-Norge og sørge for at folk flest sitter igjen med mer.

Noen av mine beste minner fra barndommen er fra skogsturer med familien, med bål og proviant. Jeg var også en ivrig skiløper da jeg var yngre, og liker meg fortsatt i naturen, selv om det har blitt færre skiturer med årene.

Foto: Privat

Min første jobb var i kafé og resepsjon på det lokalhistoriske museet hjemme i Kirkenes. Jeg skrev masteroppgave ved Universitetet i Oslo om petroleumsinvesteringenes betydning for konkurranseevnen til fastlandsindustrien. Nå er jeg folkevalgt på fulltid, før har jeg jobbet som brukerstyrt personlig assistent, vært en kort tur innom Statistisk sentralbyrå og vært økonom i Miljødirektoratet.

Jeg er også bassist. I dag spiller bandet mitt Making Marks kun en sjelden gang, men da vi holdt på ga vi ut tre album og reiste på mange turneer i inn- og utland. I 2008 var vi med Marit Larsen på turné som oppvarmingsband.

Foto: Privat / Fika Recordings / Tor-Erik Larsen

For å koble av liker jeg å bake, spise god mat og høre på musikk. Dersom du vil bli enda bedre kjent med meg og vite hva jeg mener om aktuelle saker, kan du følge meg på Facebook og Instagram.