Rødt Hjemmefra

Rødt Hjemmefra er et politisk talkshow som sendes direkte på Youtube og Facebook. Det gjør det mulig å delta i Rødts arbeid fra din egen stue, fra puben, fra grendehuset eller lokallagskontoret. Det eneste du trenger for å delta er et ønske om en mer rettferdig verden – og en datamaskin.

Foto: André Løyning.

Rødt Hjemmefra er inspirert av valgkampanjene til Bernie Sanders og Jeremy Corbyn, som begge engasjerte grasrota på nye måter i kampen for en ny og mer rettferdig politikk. Følg Rødt Hjemmefra på Facebook for å få oppdateringer om tips, aktiviteter og arrangementer!

Neste sending

Torsdag 25. november

Denne kvelden er det seernes spørsmål som står i hovedfokus. Send gjerne spørsmål om det er noe du selv lurer på - eller som du kanskje selv ofte får spørsmål om - om Rødt til silje@roedt.no , så kan det hende at akkurat ditt spørsmål blir plukket ut.

Programleder Silje Kjosbakken får besøk i sofaen av stortingsrepresentantene Seher Aydar og Geir Jørgensen, samt folkevalgt og sentralstyremedlem Charlotte Therkelsen.

Sendeplan 2021

Her finner du oversikt over årets planlagte Rødt Hjemmefra-sendinger. Vi tar forbehold om at det kan komme endringer i sendeplanen.

  • Torsdag 25. mars
  • Fredag 30. april
  • Torsdag 5. august
  • Mandag 16. august
  • Søndag 5. september
  • Torsdag 24. november

Se opptak av tidligere sendinger fra Rødt Hjemmefra

Søndag 5. september: Valgkampens glemte saker

Søndag 5. september er valgkampens aller siste Rødt Hjemmefra. Denne gangen handler det om valgkampens glemte saker. Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt og 1. kandidat i Akershus, forteller om de miljøsakene som havner i skyggen av den store klimadebatten. Mímir Kristjánsson, Rødts 1. kandidat i Rogaland, kommer for å snakke om de uføre og andre grupper som taper mest på dagens rådende politikk. Hege Bae Nyholt, Rødts 1. kandidat i Trøndelag, rapporterer fra valgkampen i Trondheim og deler sine beste tips for innspurtsvalgkampen.

Mandag 16. august: Partilederdebatt-vorspiel

I denne sendinga av Rødt Hjemmefra loser porgramleder Silje Kjosbakken oss gjennom følgende innslag: Nestleder i Naturvernforbundet, Pernille Hansen, forteller om hvorfor valget er et skjebnevalg for naturen og miljøet. Seher Aydar snakker om utsiktene til rekordvalg og hvordan Rødt skal forandre norsk politikk for alltid. Ingrid Holland forteller mer om hvordan du kan bidra til et rekordvalg for Rødt, og Iver Aastebøl rapporterer live fra Arendalsuka om forberedelsene til partilederdebatten.

Torsdag 5. august: Det er nå det gjelder

Valgkampen er i gang for fullt og programleder Silje Kjosbakken loser oss gjennom følgende innslag: Av med silkehanskene! Stortingspolitiker og leder i Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde, griller Bjørnar Moxnes om Rødts politikk. Valgforsker Johannes Bergh kommer forteller om meningsmålinger og forhåndsstemming. Rødts førstekandidat i Vestfold, Maren Kurdøl, forteller om ringing som valgkampaktivitet.

Fredag 30. april: 1. mai-spesial

1. mai er arbeidernes internasjonale kampdag, men i år vil vi ikke kunne samles for å gå i tog. Derfor lager vi en spesialsending kvelden før den store dagen. Hovedgjesten denne gang er Stine Westrum, leder av Fagforbundet Helse, Sosial og Velferd Oslo og 3. kandidat for Rødt Oslo i stortingsvalget. Hun skal blant annet snakke om arbeidslivspolitikk og en av Rødts hovedsaker i valgkampen – profittfri velferd. Vi fortsetter spalten «Bli kjent med kandidaten» der du denne gangen får møte 1. kandidat i Østfold, Hannah Berg.

Torsdag 25. mars: En ny kurs for Norge?

Ny regjering er ikke nok, vi trenger en ny politisk retning for Norge. Akkurat dét skal vi diskutere nærmere med Julie Rødje (leder i Spire), Joachim Espe (leder av Bygningsarbeidernes fagforening) og Hege Skarrud (leder i Attac Norge). Få også med deg siste nytt om meningsmålingene med analytiker Svein Tore Marthinsen, møt 1. kandidat i Hordaland, Sofie Marhaug, i vår nye spalte «Bli kjent med kandidaten» og lær nye tips og triks for valgkamp under koronarestriksjoner.

Torsdag 26. november: Arbeidsliv i krisetid

I denne sendinga hadde vi besøk av Marie Sneve Martinussen som fortalte om kampen for arbeidsløse og permittertes rettigheter. Hun snakket også om Rødts alternative statsbudsjett. Bjørnar Moxnes har møtt bussjåfør Harald Gleditsch og vekter Tyra Lillegård, som begge var i streik i høst. Vi hadde også med oss en spennende overraskelsesgjest som avslørte et aldri så lite juleprosjekt.

Torsdag 17. september kl 20:00: Planen for rekordvalg

I forbindelse med vår landsomfattende aksjonsdag 19. september presenterte vi torsdag 17. september planen for hvordan vi sammen skal sørge for et rekordvalg for Rødt ved stortingsvalget 2021, og hvordan du kan bidra. Innslag med Rødt-leder Bjørnar Moxnes, nestleder Marie Sneve Martinussen, partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og valgkampsekretær Reidar Strisland.

Torsdag 30. april kl 20:00: 1. mai-spesial

I denne 1. mai-spesialen byr vi blant annet på innslag med leder i AAP-aksjonen, Elisabeth Thoresen og forfatter Mímir Kristjánsson. Det blir også quiz med leder av Rødt Moss, Lars Tveiten.

Tirsdag 31. mars kl 20:00: Karantene-spesial #3

I denne sendinga loser programleder Silje Kjosbakken lose oss gjennom følgende: Musiker Marthe Valle er en av mange som går glipp av inntekter etter at kultur-Norge har stoppet opp. Hør henne fortelle om situasjonen for kulturarbeidere og hvorfor hun har lagt musikken til side for å være sykepleier. Bjørnar Moxnes forteller om den dramatiske drakampen om korona-kronene. Hotellansatte Terje Dahl og Ragnhild Nyeggen, begge styremedlemmer i avdelingsstyret til Fellesforbundet avd. 10 forteller om regler for permitteringer, og viktigheten av å være organisert.

Tirsdag 24. mars kl 20:00: Karantene-spesial #2

I denne sendinga loser programleder Silje Kjosbakken oss gjennom følgende: Samfunnsøkonom og Rødt-nestleder Marie Sneve Martinussen forteller om de økonomiske konsekvensene av virusutbruddet. Hva blir de langvarige konsekvensene av krisa? Ingeborg Steinholt, lege og kommunestyrerepresentant i Alstahaug, leverer rapport om situasjonen i helsevesenet. Morten Walløe Tvedt, førsteamanuensis i jus ved Høgskolen i Molde, seniorforsker på Fridtjof Nansens Institutt i Oslo og leder i Rødt Molde forteller om den nye kriseloven. Nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre anbefaler gode bøker du kan lese for å få tida til å gå mens du holder deg hjemme.

Mandag 16. mars kl 20:00: Karantene-spesial

Programleder Silje Kjosbakken sitter trygt plassert hjemme hos seg selv og snakker med gjester på videooverføring, så du skal få åndelig føde i karentene eller selvpålagt isolasjon. Denne sendinga snakker hun med Reidar Strisland, som er i karantene etter å ha kommet hjem fra USA der han har fulgt Bernie Sanders' valgkamp. Vara til Stortinget, Seher Aydar, forteller om Rødts forslag til tiltak for å møte virusutbruddet. Vi byr også på tips til aktiviteter du kan gjøre mens du holder deg hjemme for å unngå smitte.

Torsdag 13. februar kl 20:00: Temasending om robotisering

Temaet denne gangen er robotisering. Kommer robotene og tar jobbene våre? Vil robotene automatisk bety svekkede fagforeninger? Er robotisering en trussel mot et mer sosialistisk samfunn, eller motsatt? Vi spør Rødt-nestleder og samfunnsøkonom Marie Sneve Martinussen og Karl Ruben Gaasø, tidligere leder av Industri Energi Ung. Som oppvarming til kvinnedagen 8. mars får vi også høre fra forfatter Linn Stalsberg som har oversatt boka Feminism for the 99 % til norsk for det nyetablerte forlaget Brød og roser.

Torsdag 17. oktober kl 20:00: Temasending om konspirasjonsteorier

Temaet for denne sendingen er konspirasjonsteorier. Vi har med oss Terje Emberland, religionshistoriker og forfatter av boka «Hva er konspirasjonsteorier» og Ronny Kjelsberg, Universitetslektor ved NTNU og styremedlem i Rødt Trøndelag. De har begge markert seg som kritikere av konspirasjonsteorier i den offentlige debatten. Programleder Silje Josten Kjosbakken får også besøk av Seher Aydar, Rødts 1. vara til Stortinget, som orienterer om Tyrkias krig mot Nord-Syria og hvordan du kan støtte kurderne som er under angrep.

Mandag 2. september: Valginnspurt 2019

Hva er de viktige oppgavene den siste uka før valget? Hva sier meningsmålingene? Hvordan kan du bidra der du bor? Gjør deg klar for en siste innsats for et mer rettferdig Norge med mindre forskjeller. Hovedgjesten denne sendinga er Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Mandag 12. august: Vorspiel før partilederdebatten

I denne spesialsendinga får programleder Silje Josten Kjosbakken besøk av tidligere RV-leder Aslak Sira Myhre og Rødt-kandidat, fagforeningsaktivist og antirasist Sofia Rana. I tillegg byr vi på debattbingo og viktige oppdateringer om valgkampen.

Søndag 4. august: Valgkamp-kickoff

I denne sendinga får programleder Silje Josten Kjosbakken besøk av Rødt 1. kandidat i Bergen, Sofie Marhaug, samt valgkampsekretærer Reidar Strisland og Ingrid Holland. I tillegg kommer Rødt-leder Bjørnar Moxnes med en viktig melding, og vi har sjekket hva folk på gata tror er Rødts hovedsaker.

Torsdag 23. mai 2019 - Myter og fakta om Rødt

Blant innslagene programleder Marie Sneve Martinussen loser oss gjennom er i denne sendinga er: Myter og fakta om Rødt, tegnet politikk med illustratør og designer Jenny Jordahl og nytt fra valgkampplanleggingen med valgkampsekretær Reidar Strisland.

Onsdag 13. februar 2019

I denne sendinga sprekker vi nyheten om rekordmålinga på hele 7,6 %. Da passer det godt med besøk fra valganalytiker Svein Tore Martinsen. Vi har også besøk av de ferske listetoppene Hannah og Bendik fra henholdsvis Fredrikstad og Tromsø, partisekretær Benedikte Pryneid Hansen og forfatter av en ny biografi om Rosa Luxemburg, Ellen Engelstad.

Rødt Hjemmefra 29. november 2018

I denne sendinga har programleder Marie Sneve Martinussen besøk av varaordfører i Kragerø, Charlotte Therkelsen Sætersdal, som forteller om kampen for rettferdig barnetrygd, og valgkampsekretær Reidar Strisland, som forteller om hvordan Rødt skal doble antall folkevalgte ved neste valg.

Arendalsuka-spesial - 14. august 2018

I denne sendinga – sendt direkte fra Kanalplassen i Arendal – møter programleder og nestleder Marie Sneve Martinussen Rødts varaordfører i Kragerø, Charlotte Therkelsen, internasjonalt ansvarlig i Rødt, Marianne Gulli og leder for Rødts strategikomité, Linn-Elise Øhn Mehlen.

Exit Listhaug: Live fra Ingensteds - 20. mars 2018

Da justisminister Sylvi Listhaug (FrP) trakk seg som følge av at Rødt stilte mistillitsforslag, inviterte Rødt til folkemøte på Ingensteds i Oslo. Stortingsrepresentantene Bjørnar Moxnes (Rødt), Martin Henriksen (Ap) og Kari Elisabeth Kaski (SV) møter Mari Skurdal fra Klassekampen til samtale om hva som egentlig skjedde og veien videre. Samtalen ledes av Ellen Engelstad (Manifest).

Feminismespesial - 22. februar 2018

I denne sendinga får vi besøk av Kari Kristensen (Rødts Kvinneutvalg) og Seher Aydar (politisk rådgiver og vara til Stortinget) som forteller om #metoo og Rødts forslag til tiltak. I tillegg kommer Silje Josten Kjosbakken (nestleder) for å fortelle om strategikonferansen Vendepunkt og veien videre for Rødt.

Endelig på Stortinget! - torsdag 30. november 2017

I dette programmet forteller Bjørnar Moxnes om hvordan det egentlig er å sitte på Stortinget, og hvilke saker som blir viktige for Rødt i tida som kommer. Nestleder Marie Sneve Martinussen forteller om statsbudsjettet og går gjennom noen av de viktigste forslagene fra Rødts budsjettopplegg 100 steder å starte. Dessuten får vi besøk av rådgiver Julia Maliszewska, som forteller om tilstanden i byggebransjen og om Rødts forslag om å forby bemanningsbyråene.

Rødt Hjemmefra: Folkemøtet - søndag 3. september 2017

Mer enn hundre samlinger landet rundt fulgte sendinga da Rødt arrangerte Norges største politiske folkemøte søndag 3. september, live fra Trikkestallen i Oslo. Et fullspekket program inkluderte gjester som Rødt-leder Bjørnar Moxnes, partisekretær Mari Eifring, feature-redaktør i Klassekampen Mari Skurdal og amerikanske Annabell Park fra Bernie Sanders-kampanjen i USA.

Sperregrensa-spesial - søndag 27. august 2017

Rødt ligger an til å gjøre et historisk valg, og har for første gang hatt meningsmålinger over sperregrensa. Men hvem er det som kommer på Stortinget for Rødt hvis sperregrensa brytes? I denne spesialsendinga av Rødt Hjemmefra blir du kjent med fire av toppkandidatene som mest sannsynlig vil slå følge med Bjørnar Moxnes inn på tinget for Rødt.

Debatten - 14. august 2017

Intervju med Magnus Marsdal, forfatter av FRP-koden, om kampen for dagsorden og hvordan høyresida bruker verdi-debatt til å flytte fokus bort fra økonomiske spørsmål. Rapport fra Bjørnar Moxnes i Arendal og direkte-kommentar fra RU-leder Linn-Elise Øhn Mehlen.

Grandiosa-spesial - 9. august 2017

Marie Sneve kommer med en oppdatering på kampanjen og forsøker seg på en Grandiosa-basert analyse av norsk økonomi og Stein Erik Hagens skatte-sutring.

Planen - 6. august 2017

Bjørnar Moxnes, Mari Eifring og Marie Sneve legger lanserer Rødt Hjemmefra og legger fram planen for hvordan du kan være med på å vippe Rødt over sperregrensa.