OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Hent dem hjem!

«Norske soldater er med på et mislykket forsøk på å konsolidere en okkupasjon av Afghanistan. For dette oppdraget kan flere norske soldater miste livet dette året. Dette må Strøm-Erichsen og hennes regjeringskolleger stilles til ansvar for, sammen med hele den parlamentariske opposisjonen på Stortinget. Den beste støtten vi kan gi de norske soldatene i Afghanistan er å hente dem hjem. For å unngå at de skal ofre sine liv i denne urettferdige krigen og for at de ikke skal få flere uskyldige afghaneres liv på sin samvittighet,» skriver internasjonalt ansvarlig Arnljot Ask i et debattinnlegg i Dagbladet i dag.

Arnljot Ask, internasjonal sekretær i Rødt

Afghanistan: Dagbladet har de siste ukene hatt en serie innlegg fra personer som er bekymret for at vi ikke gir full støtte til norske soldater som deltar i krigen i Afghanistan. Det ga forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen anledning til å forsikre (Dagbladet 18. mars) at soldatene har hennes og regjeringens fulle støtte. Samtidig som hun nærmest løper skoene av seg for å følge opp Obamas oppfordringer om å styrke den militære innsatsen i Afghanistan: Hun sto blant annet skulder til skulder med sin amerikanske kollega Gates på forsvarsministermøtet i Krakow for en måned siden, for å få gjennom vedtak om at NATOs Response Force skulle kunne sendes til Afghanistan under de kommende valgene. Dermed ga hun lovnad om at Norge kunne komme til å sende deler av den skarpskodde Telemarksbataljonen til Afghanistan i august.

Mens alle, også amerikanske militære ledere, nå slår fast at krigen har forverret sikkerheten i Afghanistan, og at den rammer sivilbefolkningen hardest, påstår Strøm-Erichsen hardnakket: «De norske styrkene i ISAF bidrar aktivt til økt sikkerhet og stabilitet i Afghanistan». Hun forsikrer at hun vil gi «full støtte til våre kvinner og menn som har påtatt seg det ansvaret det er å skulle bidra til at verden blir et tryggere og bedre sted - også for sivile i Afghanistan».

De norske soldatene gjør sikkert så godt de kan for å få til det Strøm-Erichsens hevder de er der for. Det er ikke deres feil at de er sendt ut i krig under falskt flagg. Norske soldater er med på et mislykket forsøk på å konsolidere en okkupasjon av Afghanistan. For dette oppdraget kan flere norske soldater miste livet dette året. Dette må Strøm-Erichsen og hennes regjeringskolleger stilles til ansvar for, sammen med hele den parlamentariske opposisjonen på Stortinget.

Den beste støtten vi kan gi de norske soldatene i Afghanistan er å hente dem hjem. For å unngå at de skal ofre sine liv i denne urettferdige krigen og for at de ikke skal få flere uskyldige afghaneres liv på sin samvittighet.

Les innlegget i Dagbladet.