OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

PST-sjef Janne Kristiansen må gå

– Hvis Kristiansen ikke trekker denne konklusjonen selv, når hun i dag forventes å komme tilbake fra «tjenestereise i utlandet», må justisminister Storberget trekke denne konklusjonen for henne. PST-sjefen har i denne saken sviktet så grovt at noe annet enn fratredelse vil være uakseptabelt, mener Rødt-leder Turid Thomassen.

Rødts leder Turid Thomassen mener opplysningene som har framkommet de siste dagene nå må få konsekvenser for PST-sjefen:

– Det har nå kommet fram at mange i PST i lengre tid har visst at tidligere PST-ansatte har jobbet for den amerikanske overvåkningsgruppa. I tillegg har TV 2 opplyst at kanalen for flere uker siden kontaktet PST-sjef Janne Kristiansen i forbindelse med avsløringa av den hemmelige overvåkningsgruppa. Likevel sier justisminister Knut Storberget at han ikke har blitt orientert om denne gruppa. Hvis det stemmer at PST-sjefen ikke har orientert justisministeren, bekrefter det at hun viderefører den dårlige tradisjonen med at PST (og tidligere POT) opptrer som en stat i staten. I så fall må PST-sjefen umiddelbart fratre sin stilling, sier Thomassen.

– Hvis Kristiansen ikke trekker denne konklusjonen selv, når hun i dag forventes å komme tilbake fra «tjenestereise i utlandet», må justisminister Storberget trekke denne konklusjonen for henne. PST-sjefen har i denne saken sviktet så grovt at noe annet enn fratredelse vil være uakseptabelt, mener Thomassen.

For ytterligere kommentar, kontakt Turid Thomassen: 90 51 03 62.

Pressebilder til fri bruk: http://picasaweb.google.com/101629573710058999276/TuridThomassen#