OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Rødt foreslår kommuneboikott av Israel

På bakgrunn av Israels angrep på internasjonale humanitære skipene Gaza Freedom Floatilla på vei til Gaza med nødhjelp, starter Rødt nå en kampanje for å innføre Israel-boikott i norske kommuner.

– Rødt mener tiden for lengst er overmoden for å innse at dialog og diplomati ikke er sterke nok virkemidler for å nå gjennom til Israel, og at det er på tide å sette makt bak kravene. Derfor oppfordrer vi nå alle våre folkevalgte til å benytte første mulighet til å legge fram forslag om at deres kommune skal innføre full boikott av Israel, forteller leder i Rødt, Turid Thomassen.

Rødt har i dag over 100 folkevalgte i 41 kommuner, og Rødt-lederen tror det vil være mulig å få gjennomslag for et boikott-vedtak i flere kommuner.

– Vi ser idag at det er et flertall i Norge som ønsker boikott av Israel. Når ikke Jonas Gahr Støre vil ta i bruk økonomiske sanksjoner overfor Israel, kan kommunene gå foran og vise handlekraft. Vi håper å se mange kommuner som innfører full boikott av Israel, og i neste rekke legge press på de folkevalgte på Stortinget for at den norske stat skal følge kommunenes eksempel, sier Thomassen.

– Så lenge Norge ikke boikotter Israel, er vi med på å støtte opp om blokaden av Gaza, og den ulovlige okkupasjonen av palestinske områder. Det ønsker ikke det norske folk å være med på lenger, og det er på tide at vi går fra ord til handling, sier Thomassen.

For ytterligere kommentarer, kontakt Turid Thomassen på tlf 90 51 03 62