OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Samordningsforslag må tilbake i skuffen

Før helgen la Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget fram sitt forslag til hvordan en skal samordne privat AFP med allerede opparbeidede rettigheter fra offentlig tjenestepensjonsleverandør. Rødts Åsmund Sunde Valseth mener et nytt pensjonsran står på trappene.

– Forslaget om samordning av offentlig tjenestepensjon og privat AFP som nå ligger på bordet er et angrep på opparbeidede rettigheter. Konsekvensen av en slik samordning er at folk som tidligere har jobba i offentlig sektor, men som nå har privat AFP vil miste 15 % av pensjon de allerede har spart opp. Dette er uholdbart, sier medlem av Rødts ledelse, Åsmund Sunde Valseth.

Arbeids- og sosialkomiteen vil ha en gradvis samordning av pensjonsordningene. Dette rammer ikke bare de som allerede har gått fra offentlig til privat sektor, men også de som gjør det i framtida. Folk som går fra offentlig til privat sektor vil måtte regne med store pensjonstap.

– At komiteen vil at samordningen skal ha tilbakevirkende kraft viser at dette er et planlagt pensjonsran. Hele forslaget står i skarp kontrast til hvordan Stortinget beskytter sine egne opparbeidede pensjoner, sier Sunde Valseth.

– Rødt mener hele den foreslåtte samordningen må tilbake i skuffen. Opparbeidede rettigheter skal ikke tukles med, slår Sunde Valseth fast.

For ytterligere kommentarer, kontakt Åsmund Sunde Valseth på tlf 97 60 47 40

Pressebilder til fri bruk finnes her: http://picasaweb.google.com/101629573710058999276/AsmundSundeValseth#