OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

– Streiken mot sosial dumping angår oss alle

Norsk Transportarbeiderforbund har tatt ut 868 medlemmer i streik etter brudd i forhandlingene med arbeidsgiverforeningen. Forbundet krever blant annet at vikarer skal ha samme lønns- og arbeidsvilkår som fast ansatte, og at tillitsvalgte skal ha innsynsrett i arbeidsforholdene til vikarer. Turid Thomassen fra Rødt mener det er på høy tid at transportbransjen hører på kravene fra forbundet.

– Vi kan ikke ha en situasjon der man spekulerer i bruk av vikarer til å gjøre ordinære arbeidsoppgaver framfor faste ansettelser, fordi vikarene er billigere i drift. Dette er sosial dumping, og en så klar utnytting av arbeidere kan vi ikke godta, sier Thomassen.

Hun understreker at de streikende får full støtte fra Rødt, og at partiet stiller seg til disposisjon som streikevakter dersom det trengs.

– Transportarbeiderne streiker for viktige prinsipper som alle arbeidere er tjent med. Derfor bør alle støtte opp om transportstreiken, og stå på de streikendes side i dette oppgjøret, avslutter Thomassen.

For ytterligere kommentarer, kontakt Turid Thomassen på tlf 90 51 03 62.