OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Ja til omkamp om AFP!

Frp og Akademikerne har gått ut og krevd omkamp om den nye AFP-ordningen i privat sektor.

– Flott! sier Torstein Dahle, leder i Rødt.

Han mener det er viktig at alle – også ansatte i uorganiserte bedrifter som i dag faller utenfor ordningen – skal få AFP.

– Vi støtter kravet fra FrP og Akademikerne, men en omkamp må først og fremst dreie seg om den store urettferdigheten i den nye AFP-ordningen, sier Dahle.

Den nye AFP-ordningen for privat sektor er blitt en lukrativ tilleggspensjon for dem som klarer å stå lenge i jobb. De som derimot trenger å gå av tidlig med pensjon, har fått en dårligere ordning enn før.

– Ikke bare får de en mye lavere pensjon enn i dag, titusenvis av de lavest lønte faller faktisk også helt utenfor ordningen, og mister dermed retten til å gå av ved fylte 62 år, påpeker Dahle.

Han mener at kravet må være at alle skal få den nåværende AFP-ordningen, altså den som ansatte i offentlig sektor klarte å få videreført i tariffoppgjøret våren 2009.

– Det kan heller ikke være slik at fordi bedriften velger å stå utenfor det organiserte arbeidslivet, så skal de ansatte rammes ved å ikke få mulighet til å gå av med AFP, sier Dahle.