OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

- Legg ned NATO

- Når Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland sammen med rundt 300 andre parlamentarikere fra 28 NATO-land nå møtes i Oslo, vil alliansens største hodepine, Afghanistankrigen, prege dagsorden og illustrere at dagens NATO står for krig og okkupasjon, ikke fred og forsvar, sier leder i Rødt Torstein Dahle.

Last ned Rødts nye Afghanistanløpeseddel som kopioriginal her.

- Dette militærpolitiske redskapet for USAs kamp for verdensherredøme bør legges ned, fortsetter Dahle.

- Norge kan beste bidrag til en positiv utvikling ville være å avslutte sin deltakelse i okkupasjonen av Afghanistan, når utskiftingen av ISAF-kontingentene nå skal skje fra sommeren av.

- Norges deltakelse i USAs og NATOs kriger er vår aller største utenrikspolitiske utfordring, sier Rødt-lederen. - NATO-medlemskapet tvinger også fram en tilpasning av vårt militærvesen til det som trengs for å være med på disse krigene. Et eksempel på dette er det planlagte kjøpet av de amerikanske JSF-flyene. En kjempeinvestering som ikke tjener en forsvarsstrategi for Norge, men som i stedet gjør det norske militærapparatet til en del av USAs militære oppsetting, mener Dahle.

- Rødt på Stortinget vil sikre at spørsmålet om det norske NATO-medlemskapet igjen blir satt på dagsorden, sier Dahle, som beklager at ledelsen i SV har gravlagt både den prinsipielle kritikken av NATO så vel som kamp mot de konkrete utslagene av det norske NATO-medlemskapet.

For ytterligere kommentar

Torstein Dahle, leder i Rødt - tlf. 915 84 383