OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Bruker gamle AP-plakater i valgkampen

Rødt vil bruke gamle Arbeiderparti-plakater i partiets stortingsvalgkamp.

- Arbeiderpartiet er et parti med en stolt historie på sysselsetting og industribygging. Men de siste årene har det blitt tydeligere og tydeligere at partiet ikke lenger er noe arbeiderparti, sier Bjørnar Moxnes, stortingskandidat for Rødt i Oslo.

Last ned plakatene her, her og her - eller bestill plakater fra roedt@roedt.no.

Det er i forbindelse med LO-kongressen at partiet lanserer kampanjeplakatene. Blant klassikerne Rødt trykker opp på ny er «Bygg landet», «Ned med våpnene» og «By og land, hand i hand».

- Foran valget i 2005 lovte Arbeiderpartiet å ruste opp, bygge opp og fylle opp. Etter fire år med flertallsregjering, har lite skjedd. Kommunene har historisk store underskudd, og arbeidsledigheten er stigende. Regjeringen har ikke tatt oppgjør med den markedsliberale politikken, og staket ut en ny kurs. Da er det på tide at noen relanserer gode, gamle AP-paroler som «Bygg landet» og «Hele folket i arbeid», sier Moxnes.

Den unge Rødt-politikeren beklager at Arbeiderpartiet har forlatt sine gamle idealer.

- Velferdsstaten trenger kraftfulle venstresidepartier for å sikre gode rammevilkår. Dette er særlig viktig når vi går inn i økonomiske krisetider. Hvis Arbeiderpartiet ikke vil videreføre sin stolte arv, må noen andre gjøre det.

Pressekontakter:

  • Bjørnar Moxnes: 40 22 60 52
  • Mimir Kristjansson: 932 69 961