OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Felles front mot fremmedfrykt

Rødt tar skarp avstand fra Frps og andres oppildning til hets mot muslimer. Hijab-brenningen 8. mars føyer seg inn i de siste ukenes angrep mot muslimske kvinner. Nestleder i Rødt, Ingrid Baltzersen, er skremt av den økende islamofobien i norsk offentlighet.

- Vi støtter retten til sterke ytringer, også i det offentlige rom, men synes den retningen debatten om Islam nå tar er skremmende. Kvinnebevegelsen skal være en frigjøringsbevegelse, og bør ikke bygge opp under fremmedfrykt og rasistiske strømninger slik 8. mars komiteen gjorde ved å tillate hijab-brenningen, sier en opprørt Baltzersen.

Den økende polariseringen i den offentlige debatten bekymrer Rødt-politikeren. Det er bakgrunnen for at partiet tar initiativ til et møte med norske muslimer og representanter fra antirasistiske miljøer torsdag 19. mars. Målet er å samle til en felles front mot fremmedfrykt og rasisme.

- Vi har hatt nok dialogmøter. Nå er det på tide å slå tilbake. Norge har en stolt tradisjon for toleranse og inkludering å se tilbake på. Vi ønsker å gjenreise den antirasistiske bevegelsen, avslutter Baltzersen.

- Vi har fått et stadig mer polarisert og ekstremt debattklima som bare bidrar til å gjøre hverdagen vanskeligere for minoritetskvinner. Norsk offentlighet er i ferd med å bli en frihavn for hatefulle angrep på etniske og religiøse minoriteter med muslimene som viktigste målskive, sier Baltzersen.

Rødt inviterer til workshop mot muslimhets i Antirasistisk senter, Storgata 25, torsdag 19. mars kl. 19.00.

Korte innledninger ved Ilham Hassan og Marte Michelet. Ingrid Baltzersen vil lede møtet.

For mer informasjon, kontakt Ingrid Baltzersen på 988 76 578.