OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Stans drapene på tamiler nå!

- Massedrapet på tamiler i de tamilske områdene nordøst på Sri Lanka, må stanses øyeblikkelig, krever landsstyret i Rødt.

Vi står ovenfor et "tamilsk Gaza", hvor den srilankiske regjeringen bruker samme taktikk som israelerne brukte: hindre utenlandsk presse å komme til området annet enn som "embedded" hos regjeringssoldatene, samtidig som de utsetter områder hvor flere hundre tusen sivile tamiler befinner seg for massivt bombardement. De kommende dagene kan tallene over døde og sårede stige ytterligere, hvis ikke denne kriminelle krigføringen stanses. Allerede er flere drept her enn under Gaza-bombingen.

-Rødt krever at Norge tar initiativ både overfor den såkalte «ledergruppen», hvor Norge deltar sammen med USA, Japan og EU, og gjennom FN, for at det legges press på regjeringen på Sri Lanka slik at de innstiller krigføringa og tilbyr forhandlinger. Det er regjeringen i Colombo som har ansvaret for den alvorlige situasjonen nå og som må åpne for en politisk løsning av konflikten.

Sri Lankas regjering må også settes under økonomisk press. Økonomisk bistand tilsvarer en stor del av statsbudsjettet på Sri Lanka, samtidig som regjeringen har rustet opp militærapparatet kraftig. /Norge må si i fra at den norske bistanden på 250 millioner kroner fryses hvis de fortsetter krigen og at Norge i stedet vil bruke av disse pengene til hjelp for krigsofrene og gjenreising i de tamilske områdene.

Regjeringen i Colombo har illusjoner om at en militær seier over de konvensjonelle styrkene til LTTE vil løse konflikten mellom tamiler og singalesere./Norge må derfor si klart i fra om at vi støtter tamilenes rettmessige krav om sjølbestemmelse. Vi må ikke la Colombo-regjeringa tro at de kan løse den politiske og sosiale konflikten med våpenmakt, avslutter landsstyret i Rødt sin uttalelse.

Oslo, 8.februar 2009
Landsstyret i Rødt