OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Stopp Israels folkemord på palestinerne!

På tekstmelding fra Gaza har lege Mads Gilbert rapportert om at israel har bombet det sentrale grønnsaksmarkedet i Gaza by i dag. Dette er et angrep på sivile som ikke har noen mulighet for å beskytte seg. Det er et folkemord som skjer med palestinerne i Gaza nå.

– Det er bra at Norge nå ser ut til å stille seg bak kravet som ble blokkert i FN-sikkerhetsråd i natt, om at Israel umiddelbart må trekke seg ut av Gaza, sier Rødt sin nesteleder Ingrid Baltzersen. – Vi forventer at dette følges opp med direkte press på Israel, gjennom innkalling av Israels ambassadør som da får beskjed om at Norge vil iverksette sanksjoner mot Israel dersom landet ikke innstiller sine klare menneskerettighetsbrudd. Norge kan bl.a. varsle stans i all finansiell støtte til Israel, som Israel idag får gjennom kapital fra Oljefondet, sier Baltzersen.

– Dette handler ikke om Israels rett til å forsvare seg, men om en brutal aggresjon fra Israels side med full støtte fra USA, for å knuse palestinernes legitime representanter, fortsetter Rødt sin nestleder. Palestinernes raketter mot Israel er framprovosert av den umenneskelige blokaden av Gaza. Rakettangrepene startet opp igjen da Israel innskjerpet blokaden i fjor. Det er reinhekla hykleri når Israel beklager seg over reaksjoner fra paletinerne når Israel stenger av både mat og medisinforsyninger til en befolkning på 1,5 millioner. Det som må løses er den folkerettstridige, brutale okkupasjonen fra Israels side. Det er Israel som blokkerer videre forhandlinger her, gjennom å nekte å forhandle med palestinernes valgte representanter. Verdenssamfunnet har latt Israel fått ture fram og bryte den ene internasjonale konvensjonen etter den andre. Det er nå på tide at foten settes ned og det første skrittet må nå være å sette makt bak kravet om en umiddelbar, betingelsesløs israelsk tilbaketrekking fra Gaza og en avslutting av blokaden av Gaza-stripen, avslutter Baltzersen.

Oslo, 4.januar 2009
Arbeidsutvalget i Rødt
ved Ingrid Baltzersen, nestleder

For kommentar kontakt Ingrid Baltzersen, telefon 98876578.